PSD are nevoie de oameni tineri cu realizari politice cat si administrative! #CongresPSD - manicea.eu
OpiniiPolitica

PSD are nevoie de oameni tineri cu realizari politice cat si administrative! #CongresPSD

În opinia mea, ar fi o greșeală impardonabilă ca în fruntea PSD să ajungă oameni care la Alegerile Europarlamentare au eșuat lamentabil datorită managementului defectuos, lipsei de comunicare și incapacității de a transmite electoratului măsurile bune pe care le-a luat PSD sau care pur și simplu au lipsit din campanie iar acum aspiră la funcții înalte.

Cum ar putea gestiona Marius Dunca funcția de Secretar General al PSD dacă la el în județ a eșuat obținând 15% la Alegerile Europarlamentare ? Cum am putea reforma PSD și cum am putea atrage tineri în partid dacă unuia ca Marian Oprișan i s-a încredințat proiectul de reformă al PSD. Sincer acum…ce plus valoare ar aduce acești oameni managementului intern? Ce legitimitate mai are Gabriel Petrea să candideze pentru o funcție în condițiile în care TSD la nivel de conducere centrală a lipsit din campania pentru Alegerile Europarlamentare neavând absolut nici un mesaj adresat tinerilor?

Dacă vrem cu adevărat reformă în PSD trebuie să o facem cu oameni tineri pe principiul meritocrației care au confirmat atât în plan politic cât și administrativ! Dacă vrem să ne păstrăm statutul de cel mai mare partid din România trebuie să luăm o serie de măsuri și decizii atât pe termen scurt cât și pe termen mediu-lung pentru că o reformă adevărată se face în baza unei strategii serioase, nu doar din vorbe.

Pe termen scurt trebuie să ne reapropiem de electorat prin identificarea problemelor reale cu care se confruntă implicându-i mai mult în luarea deciziilor care îi vizează direct. Pe același principiu, trebuie să punem bazele unui cadru în interiorul partidului prin care absolut toți membri să contribuie la luarea deciziilor și la construcția proiectului politic.

Mai mult de atât, pe termen mediu-lung avem nevoie de un nou proiect politic, să regândim ideologia, principiile PSD și să punem bazele acelui proiect de țară pe care românii îl așteaptă de vreo 30 de ani, se venim cu un suflu nou și cu o nouă abordare.

Chiar…mă întreb, oare câți dintre cei care vor fi confirmați în funcții la Congres și-au pus la rândul lor întrebarea: cum o să se prezinte PSD în 2024, atunci când vom avea un an de foc cu 4 rânduri de alegeri ce abordare vom avea și cum ne vom pregăti pentru acele campanii?

Rămâne de văzut, timpul le rezolvă pe toate într-un fel sau altul dar poate că nu ar fi rău ca la conducere, măcar pentru o perioadă determinată de timp să fie lăsați cei care întotdeauna au adus voturi fiind practic locomotiva partidului și care aproape de fiecare dată au fost excluși din calculele pentru conducerea PSD.

Share:

Leave a reply