Romania haosului bine facut! - manicea.eu
Opinii

Romania haosului bine facut!

Ne place sau nu. Recunoastem sau nu. Ne mintim singuri. Situatia actuala din Romania nu este una tocmai roz. Chiar daca veniturile Romanilor au crescut, chiar daca nivelul de trai este unul mult mai bun fata de anii trecut, chiar daca infrastuctura este mult mai dezvoltata decat in trecut, climatul socio-politic de la noi din tara este unul cufundat in haos, incarcat cu o tensiune de nedescris.

Este haos peste tot, pe oriunde mergi.

E haos in Justitie! Constitutia nu mai inseamna nimic pentru nimeni!

Inalta Curte de Casatie si Justitie a calcat in picioare decizia CCR pe completurile specializate pe fapte de coruptie(link: https://bit.ly/2JUaRbX ).

Presedintele tarii, garantul independentei justitiei face jocur cu mediul politic pentru a desfiinta Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie (link: https://bit.ly/2Ltek4k ). La SIIJ au fost depuse noi inregistrari din care aflam ca un procuror de la DNA santaja un al procuror (deci, abuz respectiv infractiune) tocmai pentru a ingropa un abuz care ar fi putut fi investigat de aceasta Sectie(link: https://bit.ly/2xYmY1O ).

Executii politice in tandem cu evenimente politice. Procurorii fac ce vor, totul se rezuma la ei dar macar un lucru e cert in tot acest haos…ei sunt statul. (tineti minte? Eu sunt DNA).

Curtea Constitutionala la fel, se coordoneaza cu evenimentele politice si amana termene peste termene(link: https://bit.ly/32tw7NY ). Din nou CCR: valideaza intrebarile pentru Referendumul convocat de Iohannis iar la o luna dupa ce acesta a fost votat (sau nu) de milioane de Romani sa dea o decizie prin care ni se spune ca subiectele intrebarilor de la Referendum nu pot fi transpuse in Legi. (link: https://bit.ly/2O5CyUl )

E haos in politica. Alegerile nu mai inseamna nimic si s-au indepartat mult…dar mult de principalul lor scop si anume: DEMOCRATIA!

Cel putin nu dupa Alegerile Europarlamentare! Sa votezi, nu mai inseamna ca alegi sa pui stampila si sa rezonezi cu ideile unei formatiuni pentru ca iti reprezinta ideile si principiile ci inseamna sa votezi pe baza de ura, antipatie, frica etc. Elemente alimentate si speculate timp de multi ani de zile, rodul fiind cules in ziua votului.

Servicii speciale implicate in alegeri, cu generali si colonei care se ocupa direct de soarta alegerilor. Ex: STS si ofiterii care au controlat direct activitatea responsabililor cu tabletele si modul in care acestea au funtionat. Puteti descoperi in investigatia celor 2 oameni Ionut Apahideanu si Dan Selaru care prin eforturi imense, intr-un scurt timp au prezentat mai multe tipare ce contureaza posibile fraude la Algerile Europarlamentare cu implicarea STS. (link: https://bit.ly/30AAt46 )

Politicienii si asa-zisele partide noi nu mai au scrupule si se folosesc de orice tertip constitutional sau nu pentru a reusi in politica. Ex: Frontul Iohannis-PNL-USR-PLUS care s-au folosit cu buna stiinta de un Referendum cu subiecte neconstituionale ce continea teme extrem de sensibile pentru a influenta Alegerile Europarlamentare (link: https://bit.ly/2M5fO4p ). Acelasi front isi denigreaza tara in cel mai josnic mod pe unde apuca, atat in tara cat si in afara ei, tot pentru a castiga capital politic. (cateva exemple: https://bit.ly/32AGMX7, https://bit.ly/2GeogdN ) Acelasi front se foloseste in mod miseleste de discursul bazat pe ura si pe emotie, in lipsa unui proiect solid si constructiv tot pentru a castiga capital politic.

Oameni redusi la tacere si partide sunt ingenuncheate pentru ca nu accepta sa “joace” asa cum li se “canta”.

E haos in societate. Simtul civic nu mai inseamna nimic pentru nimeni.

Activismul civic a disparut imediat ce miscarea #rezist si a ONG-urile care o compun au pus stapanire pe acest concept. Nu mai poti avea o opinie si nu mai poti rupe tiparele. Totul se rezuma la Statul de Drept(i), nu mai poti vorbi de ceva constructiv ca ti se livreaza sitagma lozincaro-populista #FaraPenali. Totul se rezuma la resepectarea valorilor Europene, sa nu cumva sa vorbesti de dragostea de tara, traditii si de suvernitatea Romaniei ca esti facut inapoiat in secunda doi. Totul se rezuma la Multinationale si apararea lor indifferent de magariile pe care le fac, indiferent de modul absolut ordinar in care isi trateaza angajatii sau fie evita plata taxelor si impozitelor. Totul re rezuma la tineri impotriva varstincilor, la promovarea si propaganda agresiva a LGBTetc in detrimentul familiei traditionale,

MxxE PSD in detrimentul opiniilor si argumentelor consistente. Ati cam prins ideea.

Mergi impotriva curentului? Esti exlus din trib, nu mai esti acceptat. Da, am zis trib in 2019 pentru ca tiparul asta e folosit. Cu toate ca pare si chiar este o miscare in spatele careia se afla un mecanism sofisticat, ideea de baza a lui pleaca de la o idee simpla, au indus dorinta de acceptare si ca trebuie sa fii la moda si in rand cu toti folosindu-se de asa-zisii influenceri.

Pe vremuri, in triburi daca nu mergeai cu turma indiferent daca era bine sau rau erai margizalizat, batjocorit, denigrat, batut iar daca nu te invatai minte erai exclus.

Aici suntem… iar cel mai grav este ca toate aceste lucruri sunt facute sub stindardul normalitatii… in realitate fiind doar un extremism frumos ambalat.

Romania, incotro? Avem nevoie de un moment zero dar care din pacte nu prea se vede. Multi au fost ingenunchiati, multi au capitulat si s-au predat.

In loc de concluzie: Noi, cei care am ramas pe baricade, cui ramanem?

Share:

Leave a reply